Forlovelsesringer
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet i hvitt gull 1ct diamant
 • Gifteringer
 • Smykker
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet i hvitt gull 1ct diamant
 • Enstens diamantøredobb 6 klør hvitt gull i øret på en modell
 • Tennisarmbånd Sevendal, hvitt gull, 2ct og 6ct på arm
 • Rosettring Sevendal, hvitt gull med 1 carat diamant
 • Om Sevendal
 • Vi velger våre materialer med største omhu for å sikre at de oppfyller de høyeste standardene, både med tanke på kvalitet og vårt ansvar for samfunn og miljø.

  Våre naturlige diamanter er hentet fra Etkati- og Diavik-gruvene i Canada, og hver diamant blir nøye sporet.

  I alle våre smykker bruker vi kun gull som er sertifisert av Fairtrade. Dette sikrer at hvert kjøp bidrar til bedre levekår og miljøstandarder i gruvesamfunnene.

 • Hva er fordelene med lab-diamanter?

  Vurderer du å investere i en diamant? Da bør du vurdere å velge en lab-diamant. Lab-dyrkede diamanter produseres på en bærekraftig og miljøvennlig måte i laboratorier, og dette gir dem flere fordeler sammenlignet med diamanter som utvinnes fra gruver.


  Lab-diamanter har de samme fysiske, kjemiske og visuelle egenskapene som naturlige diamanter, samtidig som de ikke krever noen form for gruvedrift. 


  Dette betyr at du får mer verdi for pengene dine, samtidig som miljøavtrykket ditt reduseres til et minimum.

  Hva er lab-diamanter?

  Lab diamanter, også kjent som syntetiske eller kultiverte diamanter, er ekte diamanter som er produsert i et laboratorium i stedet for å dannes naturlig under jordens overflate over millioner av år.


  Disse diamantene har den samme kjemiske sammensetningen og krystallstrukturen som deres naturlige motstykker, men blir skapt på en betydelig raskere måte under kontrollerte forhold. 


  De har de samme fysiske, kjemiske og visuelle egenskapene som naturlige diamanter, men krever ingen form for gruvedrift.

  Det kreves betydelige mengder energi for å dyrke diamanter, så et viktig hensyn å ta er at det benyttes fornybare energikilder i produksjonen.

  Hvordan lager man diamanter?

  To primære metoder brukes i dag: Høytrykks høytemperatur (HPHT) og Kjemisk dampavsetning (CVD).


  HPHT

  HPHT-metoden simulerer de svært ekstreme trykk- og temperaturforholdene som er nødvendige for at en diamant skal kunne dannes.


  Et lite diamantfrø plasseres i et kammer og utsettes for høyt trykk (omtrent 5 gigapascal) og høy temperatur (rundt 1500 grader Celsius). 

  Under disse forholdene, som etterligner jordens indre, begynner karbonatomene i frøet å binde seg sammen og danne en krystallstruktur som er unik for en diamant, og som gir dem deres særegne fysiske og visuelle egenskaper. Over noen uker vokser frøet til en fullverdig diamant.


  Når diamantene har nådd ønsket størrelse, fjernes den fra pressen og blir slipt og polert for å skape en ferdig glitrende lab diamanter. De ferdige diamantene er kjemisk, fysisk og visuelt identisk med en utvunnet diamant og egner seg for bruk i alle typer smykker.


  CVD

  CVD-metoden, derimot, involverer oppvarming av en gass som inneholder karbon, slik som metan, til en svært høy temperatur i et vakuumkammer. Når gassen oppvarmes, brytes den ned og karbonatomene begynner å avsette seg på frøet, gradvis byggende opp en diamantkrystall.


  CVD-metoden tillater produksjon av diamanter med spesifikke farger og egenskaper, og er derfor ypperlig for å lage spesialtilpassede lab diamanter.


  Begge metodene gir høykvalitets diamanter som er kjemisk, fysisk og visuelt identiske med naturlige diamanter, men med fordelen av et redusert miljøavtrykk og uten de etiske problemene som kan følge med gruvedrift.

  Lab-dyrkede diamanter med farge

  Fargede diamanter har alltid vært ettertraktet, men de har tradisjonelt vært svært dyre og sjeldne. De siste årene har imidlertid fargede lab-diamanter endret spillet ved å tilby disse vakre steinene til en mye lavere pris enn de naturlige variantene.


  Lab diamanter finnes i alle regnbuens farger, inkludert blå, rosa, gul, grønn, rød og oransje. De vanligste fargene er blå og rosa. Fargen kan variere i intensitet, fra en subtil skygge til en dyp, mettet farge. Den mest ettertraktede fargen er ofte den som er mest mettet og ren.

  Blå lab diamant
  Rosa lab diamant

  Fargede lab-dyrkete diamanter er et fantastisk alternativ til naturlige fargede diamanter. De er mer tilgjengelige, mer rimelige og har de samme fysiske og kjemiske egenskapene som naturlige diamanter.


  Er du nysgjerrig på fargede lab diamanter? Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg gjerne med å finne den perfekte diamanten som passer både dine behov og ønsker.

  Grønn lab diamant
  Gul lab diamant

  Blir lab diamanter sertifisert?

  Ja, lab-diamanter sertifiseres vanligvis av uavhengige gemmologiske institutter som spesialiserer seg på vurdering og verifisering av edelstener.


  De to mest anerkjente instituttene er Gemological Institute of America (GIA) og International Gemological Institute ( IGI ). Disse organisasjonene analyserer grundig diamantens fire C'er: carat (vekt), farge, klarhet, og slip (kutt).


  De utsteder en detaljert rapport som beskriver diamantens egenskaper. Hver diamant blir merket med mikroskopisk laserinnskrift 'lab grown diamond', og sertifikat nummer, noe som tydelig indikerer diamantens opprinnelse.


  Uansett om du kjøper en lab-dyrket diamant eller en naturlig diamant, er sertifiseringen avgjørende for å sikre at diamanten er autentisk og hvilken kvalitet den faktisk holder. 

  Lab diamant under 10x lupe lab grown diamond laser innskript
  Emblem IGI diamant sertifikat

  Bærekraftig og mer for pengene

  En lab-diamant er helt identisk med en naturlig diamant og har de samme fysiske, kjemiske og visuelle egenskapene. De krever ingen gruvedrift, det gjør at du får mer for pengene og miljøavtrykket er minimalt.


  • Etisk produksjon : En lab-diamant produseres uten de menneskelige og etiske problemene som ofte er forbundet med gruvedrift av naturlige diamanter, som barnearbeid og finansiering av konflikter.

  • Miljøvennlig: Produksjonen fører generelt til mindre miljøbelastning sammenlignet med utvinning av naturlige diamanter. Denne prosessen involverer færre inngrep i landskapet og danner lavere karbonutslipp under produksjonen.

  • Pris: Lab-dyrkete diamanter er ofte mer prisgunstige enn naturlige diamanter.

  • Transparent opprinnelse: Kjøpere kan være sikre på diamantenes opprinnelse, ettersom hver lab-diamant kan spores tilbake til sitt produksjonssted.

  Disse fordelene gjør en lab-diamant til et attraktivt alternativ for forbrukere som er opptatt av etikk, miljø og pris, samtidig som de ikke vil gå på kompromiss med kvalitet. 

  Hos Sevendal kan du alltid velge mellom lab-diamanter og naturlige diamanter fra Canada

  Hva bør jeg vurdere før jeg tar en beslutning?

  Før du tar en beslutning om å kjøpe en lab-diamant, er det viktig å vurdere flere nøkkelfaktorer for å sikre at du gjør et informert valg:

  • Størrelse: Størrelsen på diamanten har stor betydning for prisen. Større diamanter koster generelt mer enn mindre.

  • Farge: Lab diamanter varierer fra helt fargeløse til forskjellige nyanser av gult . De mest fargeløse betraktes som de mest verdifulle.

  • Klarhet: Dette refererer til hvor fri diamanten er for feil eller inneslutninger. En høyere klarhetsgrad betyr færre synlige feil, noe som øker prisen.

  • Slip: Kvaliteten på diamantens slip påvirker dens evne til å reflektere lys og dermed dens glans. Bedre slip gir høyere pris.

  • Form: Valg av form på diamanten påvirker ikke bare utseendet, men også prisen. Runde briljanter koster som regel mer enn andre former som firkantet eller oval .

  • Pris: Prisen vil avhenge av de ovennevnte faktorene samt hvor du kjøper diamanten. Sett et realistisk budsjett basert på dine behov og preferanser.

  • Pålitelig forhandler : Velg en anerkjent forhandler som kan tilby detaljert informasjon om diamantens egenskaper og sertifisering med sertifikat som bekrefter ektheten og kvaliteten.

  Ved å ta hensyn til disse faktorene, kan du føle deg trygg på ditt valg av lab-diamant.

  Oppsumering

  En diamant som er dyrket frem i et laboratorium, unngår de problematiske forholdene som kan være forbundet med utvinning av diamanter. I tillegg til å være et mer etisk valg er de mer økonomisk gunstige og mer bærekraftige sammenlignet med naturlige diamanter.


  En unik fordel med lab-diamanter er det brede utvalget av tilgjengelige farger og størrelser. Mens de klassiske hvite diamantene er populære, kan du også finne diamanter i spennende farger som rosa, blå og gul, til svært hyggelige priser. 

  Ofte stilte spørsmål

  Hvorfor er lab-dyrkete diamanter rimligere enn naturlige diamanter?

  Lab-dyrkede diamanter er vanligvis rimeligere enn naturlige diamanter av flere grunner. Først og fremst er produksjonskostnadene i laboratorier lavere sammenlignet med tradisjonell gruvedrift.


  I tillegg er tilgjengeligheten av lab-dyrkede diamanter høyere og mer forutsigbar enn naturlige diamanter, som ofte er sjeldnere og vanskeligere å finne i store mengder av høy kvalitet. Denne økte tilgjengeligheten bidrar til å stabilisere prisene på lab-dyrkede diamanter, noe som gjør dem mer tilgjengelige og økonomisk fordelaktige for forbrukerne.

  Hva koster en lab-dyrket diamant?

  Prisen på en lab-dyrket diamant varierer avhengig av flere faktorer, inkludert størrelse, kvalitet, slipemetode, samt farge og klarhet. Generelt er en lab-diamant betydelig rimeligere enn naturlige diamanter med tilsvarende kvalitet. Dette gjør dem til et attraktivt alternativ for mange kjøpere som søker kvalitetsdiamanter til en lavere kostnad.

  Hvordan kan du se om en diamant er lab-dyrket?

  Det kan være vanskelig å visuelt skille mellom en lab-diamant og en naturlig diamant, da de ofte ser helt like ut. Imidlertid er det noen indikatorer som man kan bruke for å identifisere en lab-diamant:


  Sertifikat: Mange lab-diamanter kommer med et sertifikat som bekrefter deres opprinnelse. Dette sertifikatet vil tydelig indikere at diamanten ble dyrket i laboratoriet.


  Gravering: Noen lab-diamanter kan være gravert med et identifikasjonsmerke for å tydelig indikere at de er lab-dyrkede.


  Spesielle karakteristikker: Noen ganger kan det være mikroskopiske forskjeller i krystallstruktur eller inklusjoner som er karakteristiske for lab-diamanter og som kan bli oppdaget ved hjelp av avansert laboratorieutstyr.


  Pris: Lab-diamanter har vanligvis en lavere pris per karat sammenlignet med naturlige diamanter av tilsvarende kvalitet. En uvanlig lav pris kan indikere at diamanten er lab-dyrket.


  Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om det er indikatorer som kan hjelpe med å identifisere lab-diamanter, kan det være vanskelig å være helt sikker uten riktig testing og ekspertise. Hvis du er usikker på opprinnelsen til en diamant, kan det være lurt å søke hjelp fra en sertifisert gemmolog eller en pålitelig juveler.


  Er en lab-diamant en ekte diamant?

  Ja, en lab-diamant er en ekte diamant. Den eneste forskjellen mellom en lab-diamant og en naturlig diamant ligger i deres opprinnelse. 

  Er lab-diamanter et godt valg?

  Valget om hvorvidt lab-diamanter er et godt valg avhenger av en persons preferanser, verdier og behov. Her er noen fordeler og ulemper med å velge lab-diamanter:


  Fordeler med lab-diamanter:


  Etisk ansvarlig: Lab-diamanter betraktes som et mer etisk ansvarlig alternativ på grunn av deres lavere miljøpåvirkning og bedre arbeidsforhold sammenlignet med naturlige diamanter.


  Konfliktfrie: Lab-diamanter er garantert konfliktfrie, noe som gir trygghet for at kjøpet ikke støtter konfliktfinansiering.


  Miljøvennlig: Produksjonen av lab-diamanter har en mindre negativ innvirkning på miljøet sammenlignet med gruvedrift av naturlige diamanter.


  Kvalitet og utseende: Lab-diamanter er kjent for å være av høy kvalitet og har samme utseende og egenskaper som naturlige diamanter.


  Ulemper med lab-diamanter:


  Kostnad: Selv om lab-diamanter ofte er rimeligere enn naturlige diamanter, kan de fortsatt være kostbare, spesielt for større og høyere kvalitetsdiamanter.


  Oppfatning: Noen mennesker foretrekker fortsatt naturlige diamanter på grunn av deres tradisjonelle og symbolske verdi.


  Markedsverdi: Det kan være usikkert hvordan lab-diamanter vil beholde eller øke sin verdi over tid sammenlignet med naturlige diamanter.


  I sum kan lab-diamanter være et godt valg for de som verdsetter etisk ansvarlig og miljøvennlig smykkeproduksjon, samt de som ønsker en diamant av høy kvalitet til en mer overkommelig pris. Imidlertid bør man nøye vurdere ens egne preferanser og behov før man tar en endelig beslutning.