Canadamark™ - kvalitet og sporbarhet i hver eneste diamant

Canadamark™ - Etiske diamanter fra Canada

Canadamark™ tilbyr en unik mulighet til å spore diamantens opprinnelse og slipeprosess, takket være en uavhengig tredjeparts-sporings- og sertifisering. Ved hjelp av en individuell serienummergravering på diamanten, kan du enkelt sjekke diamantens historie på Canadamarks nettside. 

Ikon etikk grønt og lilla sevendal

Canadamark™ er en uavhengig tredjeparts-sporings- og sertifisering som gir forbrukere verden over en unik mulighet til å følge reisen til diamanten de kjøper.

Sporbarhet og etikk

Canadamark™ er din garanti for at hver diamant er utvunnet i henhold til strenge etiske standarder. Dette inkluderer både sosiale og miljømessige forhold, og garanterer at ingen menneskerettigheter er brutt og at ingen miljøskader har oppstått under utvinningen av diamanten. 

Canadamark™ sertifikat kontra diamant-sertifikat

Mens et diamant-sertifikat er bevis på at diamanten er eksaminert i detalj av en profesjonell gemmolog basert på de 4 C-er (carat, clarity, color og cut), sikrer Canadamark™-sertifikatet at du handler en etisk diamant ved å vektlegge to andre viktige c-er: conscience (samvittighet) og confidence (trygghet). 

Kravene til Canadamark™-sertifiseringenCanadamark™-sertifiseringen inneholder en rekke krav som dekker alle aspekter av diamantproduksjonen:  • Respekt for urfolksrettigheter og kultur
  • Bærekraftig utvinning og produksjon av diamanter
  • Riktig behandling av arbeidstakere og rettferdig arbeidspraksis
  • Reduksjon av miljøpåvirkning og beskyttelse av naturressurser
  • Kvalitetskontroll og sporbarhet av diamantene

Canadamark™ og miljøet

Canadamark™-sertifiseringen er ikke bare en garanti for etisk utvunnet diamant, men også for en bærekraftig utvinning av diamanter. Det har blitt etablert et omfattende program for å minimere miljøpåvirkningen fra diamanutvinning, og for å sikre at ressursene i gruvene utnyttes på en ansvarlig måte. 


Tiltak for miljøbevaring

Dette inkluderer tiltak som å minimere bruk av vann og energi, å redusere avfall og å gjenbruke materialer så mye som mulig, samt et sterkt fokus på å samarbeide med lokalsamfunnene rundt gruvene, for å sikre at utvinningen av diamanter gir positive effekter på lokale økonomier og samfunn. 


Samarbeid med lokalsamfunn

Canadamark™ er stolte av å ha et nært samarbeid med lokalsamfunnene der gruvene er lokalisert, og sikrer at gruvearbeidere får gode arbeidsforhold og rettferdig lønn. Dette betyr at når du kjøper en Canadamark™-diamant, kan du være trygg på at du støtter et selskap som har et sterkt sosialt ansvar og bryr seg om samfunnene de opererer i. 

De negative sidene ved utvinning av diamanter

Diamantgruvedrift er brutal industri der millioner av arbeidere, inkludert barn, utnyttes og lever under uverdige forhold. Vold i diamantgruver fortsetter å være et alvorlig problem.


Utnyttelse av arbeidere og barnearbeid

Diamantgruvedrift er kjent for sin utnyttelse av arbeidere, inkludert barnearbeid. Mange av disse arbeiderne blir tvunget til å jobbe i lange timer uten tilstrekkelig lønn eller tilgang til grunnleggende rettigheter. Deres arbeidsforhold er ofte farlige og uverdige, noe som fører til fysiske og psykiske skader.


Uverdige arbeidsforhold

Arbeidsforholdene i diamantgruver er ofte preget av manglende sikkerhetstiltak og helsestandarder. Arbeiderne blir utsatt for ekstreme temperaturendringer, støv, giftige kjemikalier og farlige arbeidsområder uten tilstrekkelig beskyttelse eller opplæring. Dette fører til økt risiko for arbeidsulykker, helseproblemer og til og med dødsfall. 


Vold og konflikter

Vold er en gjennomgripende problemstilling i diamantgruvedrift. Konflikter om kontrollen over diamantressursene fører ofte til blodige konflikter og utnyttelse av lokale befolkninger. Bevæpnede grupper og kriminelle organisasjoner utnytter disse konfliktene til å finansiere sine aktiviteter, og dette forsterker den negative syklusen av vold og undertrykkelse.


Miljømessige skader

Diamantutvinning har også alvorlige miljømessige konsekvenser. Gruveaktiviteter forårsaker avskoging, forurensning av vannkilder og ødeleggelse av naturlige habitater. Giftige kjemikalier som brukes i utvinningsprosessen lekker ofte ut i jord og vann, og forurenser økosystemene og truer både mennesker og dyreliv.


Urettferdig handel og utnyttelse

Ressursene som utvinnes bidrar sjelden til lokal utvikling eller forbedring av levestandarden. I stedet beriker den internasjonale handelen og storbedriftene seg, mens de lokale befolkningene fortsetter å leve i fattigdom og undertrykkelse. 

Kimberly-sertifiseringen

Kimberly-sertifiseringen kan være vanskelig å validere. Mange diamanter markedsføres som "konfliktfrie" uten tilstrekkelig sporingsinformasjon. Kimberley-sertifiseringen  tar uansett ikke hensyn til vold og menneskerettighetsbrudd, korrupsjon, barne og tvangsarbeid eller miljøet og er uansett ikke tilstrekkelig.


Vi er forpliktet til å kun handle etiske diamanter som vi vet ikke har resultert i miljøskade eller brudd på menneskerettighetene. Hos Sevendal er alle diamanter 100 prosent sporbare og etiske - vi gjemmer oss ikke bak Kimberly-sertifiseringen med "konfliktfrie" diamanter. 

Kjøp etisk utvunnete diamanter

Ved å kjøpe diamanter som er etisk utvunnet, kan du bidra til å støtte mer ansvarlige og bærekraftige gruvedriftspraksiser. Med Canadamark™ kan du være trygg på at diamanten du kjøper er etisk og bærekraftig utvunnet. Med sin strenge kode for opprinnelse og historie, kan du føle deg trygg på at din diamant ikke er involvert i noen form for konfliktfinansiering eller menneskerettighetsbrudd. 

Se våre klassiske forlovelsesringer med GIA og Canadamark™ sertifiserte diamanter

Vi tilbyr et bredt utvalg av diamantstørrelser, former og kvaliteter. Uansett hva slags diamant du ser etter, kan vi hjelpe deg med å finne den. Vi vil også sørge for at diamanten er sertifisert av en uavhengig tredjepart som bekrefter dens kvalitet og opprinnelse. 

Vi hjelper deg gjerne

Vi er her for å hjelpe deg med å finne den perfekte diamanten for deg og kan veilede deg gjennom hele prosessen og hjelpe deg med å forstå de ulike faktorene som påvirker en diamants kvalitet og pris. Vi vil lytte til dine ønsker og behov og gi deg gode råd basert på vår ekspertise og erfaring.


Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om våre diamanter og tjenester. Vi er her for å hjelpe deg med å finne den perfekte diamanten som vil vare livet ut.