Våre diamanter

Etisk og sporbar

Hos oss kan du være helt trygg på at diamanten din er etisk og har full sporbarhet, inkludert opprinnelsesgruve og slipested.

Vi gir deg alltid muligheten til å velge mellom naturlige og lab-dyrkede diamanter. Begge varianter er visuelt og fysisk identiske, med samme molekylstruktur. Naturlige diamanter dannes i jordens indre, mens lab-dyrkede diamanter produseres i laboratorier.

Vi gjemmer oss ikke bak Kimberley-prosessen og benytter oss ikke av begrepet ”konfliktfri". I stedet kan du være sikker på at våre diamanter er etiske og 100 prosent sporbare.

Vi er stolte av å tilby deg diamanter som ikke bare er vakre, men også står for vårt engasjement for bærekraft og ansvarlig praksis.

diavik_diamantgruve_canada_bilde

Våre naturlige diamanter

Vi gleder oss over å kunne tilby naturlige diamanter fra Etkati- og Diavik-gruvene i de canadiske nordvestlige territoriene, som ligger omtrent 200 kilometer sør for polarsirkelen.

Disse gruvene er ikke bare kjent for sine eksepsjonelle diamanter, men også for deres forpliktelse til miljøbevaring og bærekraftig gruvedrift

Som pionerer innen industrien har de satt strenge miljøkrav og implementert innovative praksiser som vanngjenvinning, kompostering og ansvarlig gruvedrift.

Dette har bidratt til å forbedre livene til lokalsamfunnene rundt gruvene, beskytte det rike dyrelivet og respektere miljøet.

For å sikre full sporbarhet og kvalitet, blir hver diamant merket og sporet av Canadamark™, en uavhengig tredjepart. Individuell sertifisering og lasermerking gir deg garanti om diamantens canadiske opprinnelse.

Med våre diamanter kan du ikke bare glede deg over deres skjønnhet, men også vite at du støtter ansvarlig og etisk gruvedrift.

Icon for miljøvennlig diamant

Lab-dyrkete diamanter

ikon etisk diamant sevendal
Et miljøvennlig valg

Hvis du ønsker å ta vare på miljøet samtidig som du skaffer deg drømmesmykket ditt til en mer overkommelig pris, er lab-dyrkede diamanter et utmerket valg.

ikon_lab_diamant_sevendal
Hvordan lages de?

Lab-dyrkete diamanter dyrkes i laboratorier ved hjelp av avansert teknologi som etterligner den naturlige prosessen for diamanter. Visuelt og fysisk er de helt identiske med naturlige diamanter.

Kimberley-sertifiseringen

Vi vet at Kimberly-sertifiseringen kan være vanskelig å validere. Mange diamanter markedsføres som "konfliktfrie" uten tilstrekkelig sporingsinformasjon.

Selv om Kimberley-sertifiseringen er et steg i riktig retning, tar den ikke hensyn til vold, menneskerettighetsbrudd, korrupsjon, barnearbeid, tvangsarbeid eller miljøpåvirkning.

Derfor går vi utover Kimberley-sertifiseringen og kan forsikre deg om at våre diamanter ikke har noen tilknytning til korrupsjon eller utnyttelse.

Vi er forpliktet til kun å handle med etiske diamanter som ikke har medført miljøskade eller menneskerettighetsbrudd.

Når du velger diamanter hos oss, kan du gjøre det med god samvittighet, og samtidig oppdage vårt utvalg av bærekraftige og sporbare diamanter.