Tennisarmbånd: Et smykke med en spennende historie

Jonathan Sevendal

|

|

5 min

Tennisarmbånd er et av de mest populære smykkene for kvinner i dag. Men visste du at det har en spennende historie som går tilbake til flere tiår?

Historien om tennisarmbåndet

I 1987 spilte Chris Evert, en av verdens beste tennisspillere, en kamp i US Open. Midt i kampen mistet hun sitt diamantarmbånd på banen. Kampen ble avbrutt til armbåndet ble funnet igjen.

 

Da Evert senere ble intervjuet om hendelsen, svarte hun enkelt: "Jeg mistet tennisarmbåndet mitt."

 

Dette var starten på en ny trend innen smykker. Tennisarmbåndet, som er laget av en rekke små diamanter, ble raskt populært blant både kjendiser og vanlige folk.

Tennisarmbånd

Tennisarmbånd er et smykke som skiller seg ut med sine diamanter infattet langs hele båndet. Caratvekten angir den totale vekten av diamanter, som er jevnt fordelt over hele armbåndet. Vi tilbyr tennisarmbånd i mange ulike caratvekter og i tre forskjellige farger: gult gull, roségull og hvitt gull.

 

Tennisarmbåndet ble opprinnelig sett på som et eksklusivt smykke for kvinner. Det ble først kjent for et bredere publikum da Chris Evert mistet sitt diamantarmbånd under en tenniskamp i 1987. I dag er tennisarmbåndet et populært smykke for både kvinner og menn.

Lengden på et tennisarmbånd

Standardlengden på et tennisarmbånd er mellom 17 og 19 centimeter. Lengden kan variere avhengig av produsent, stil og materiale. Noen tennisarmbånd kan justeres for å passe den enkelte personens håndstørrelse.

 

Hvordan finne riktig størrelse

 

Det er viktig å måle håndleddet ditt for å sikre at du får riktig størrelse på tennisarmbåndet ditt. Du kan bruke et målebånd eller en snor for å måle håndleddet ditt rundt det tykkeste punktet.

 

Stil og lengde

 

Det er også viktig å vurdere hvilken stil du ønsker for tennisarmbåndet ditt, da det kan påvirke lengden. For eksempel, hvis du ønsker et tett, stramt armbånd, kan du velge en kortere lengde, mens hvis du ønsker et mer løst, avslappet utseende, kan du velge en lengre lengde.

 

Eksempler på lengder

 

 • 17 cm: Et tett, stramt armbånd

 • 18 cm: En vanlig lengde

 • 19 cm: Et mer løst, avslappet utseende

 • 20 cm: En lengre lengde som kan bæres over en jakke eller genser

Den beste måten å finne riktig lengde på et tennisarmbånd er å måle håndleddet ditt og vurdere hvilken stil du ønsker.

 

Tennisarmbånd i Fairtrade-gull og etiske diamanter

Hos Sevendal finner du tennisarmbånd laget av Fairtrade-gull og etiske diamanter.

 

 • Fairtrade-gull er gull som er utvunnet på en etisk og bærekraftig måte. Det betyr at gruvearbeiderne får en rettferdig lønn og at arbeidet deres er trygt og sunt.

 • Etiske diamanter er diamanter som er utvunnet på en ansvarlig måte. Det betyr at de ikke er knyttet til konflikter eller andre negative konsekvenser.

Du kan velge mellom naturdiamanter fra Canada eller lab-diamanter.

 

 • Naturdiamanter er de mest populære typene diamanter. De er dannet naturlig i jorden over millioner av år.

 • Lab-diamanter er laget i et laboratorium. De har samme kjemiske sammensetning og egenskaper som naturdiamanter, men de er produsert på en mer bærekraftig måte.

Uansett hva du velger, kan du være trygg på at du får et flott armbånd som er produsert på en etisk måte.

 

Slik kan du støtte rettferdig handel og bærekraft

 

Ved å kjøpe et tennisarmbånd fra Sevendal støtter du rettferdig handel og bærekraft. Du bidrar til å sikre at gruvearbeiderne får en rettferdig lønn og at arbeidet deres er trygt og sunt. Du bidrar også til å redusere miljøpåvirkningen av diamantutvinning.

 

Velg et tennisarmbånd fra Sevendal og skinn med god samvittighet.

Hvorfor velge Fairtrade-sertifisert gull?

Fairtrade-sertifisert gull er gull som er produsert og handlet på en måte som sikrer rettferdige vilkår for arbeiderne og miljøvennlige metoder for utvinning. Ved å kjøpe Fairtrade-sertifisert gull, kan du være trygg på at du støtter en mer bærekraftig og ansvarlig gullbransje.

 

Fordeler med Fairtrade-sertifisert gull:

 

 • Rettferdige vilkår for arbeiderne

Fairtrade-sertifiseringen sikrer at gruvearbeiderne får en rettferdig lønn og at arbeidet deres er trygt og sunt. Arbeiderne har også rett til å danne fagforeninger og forhandle om arbeidsvilkårene sine.

 

 • Miljøvennlige metoder for utvinning

Fairtrade-sertifiseringen krever at miljøvennlige metoder brukes i utvinningen. Dette beskytter naturressursene og lokalsamfunnene som lever rundt gruveområdene.

 

 • Støtte til et mer rettferdig samfunn

Ved å kjøpe Fairtrade-sertifisert gull, støtter du en mer bærekraftig og ansvarlig gullbransje. Du bidrar også til å gi gruvearbeiderne bedre arbeidsvilkår og beskytte miljøet.

Etiske diamanter

 Etiske diamanter er diamanter som er produsert og handlet på en måte som respekterer menneskerettigheter og miljøet. De er produsert uten å forårsake skade på mennesker eller miljøet, og de er ofte merket for å bekrefte at de har oppfylt strenge etiske standarder.


Fordeler med etiske diamanter:

 

 • Rettferdige arbeidsvilkår

Etiske diamanter sikrer at gruvearbeiderne får en rettferdig lønn og at arbeidet deres er trygt og sunt. Arbeiderne har også rett til å danne fagforeninger og forhandle om arbeidsvilkårene sine.

 

 • Miljøvennlig utvinning

Etiske diamanter krever at miljøvennlige metoder brukes i utvinningen. Dette beskytter naturressursene og lokalsamfunnene som lever rundt gruveområdene

 

 • Støtte til et mer rettferdig samfunn

Ved å kjøpe etiske diamanter, støtter du en mer bærekraftig og ansvarlig diamantbransje. Du bidrar også til å gi gruvearbeiderne bedre arbeidsvilkår og beskytte miljøet.

 

Etiske diamanter vs. konfliktdiamanter

 

Konfliktdiamanter er diamanter som er utvunnet i områder kontrollert av væpnede grupper eller militære styrker som bruker inntektene fra diamanter til å finansiere konflikter. Konfliktdiamanter er en kilde til ustabilitet og vold i mange land.

 

Etiske diamanter er ikke konfliktdiamanter. De er produsert og handlet på en måte som ikke støtter konflikter eller andre negative konsekvenser. Ved å kjøpe etiske diamanter, kan du bidra til å bekjempe konfliktdiamanter og støtte en mer bærekraftig og ansvarlig diamantbransje.

Labdyrkede diamanter

Labdyrkede diamanter er diamanter som er produsert i et laboratorium ved hjelp av teknologi som simulerer naturlig diamantdannelse. De er laget ved å plassere karbonatomer under høyt trykk og høye temperaturer, slik at de danner en diamant. Labdyrkede diamanter er praktisk talt identiske med naturlige diamanter på molekylært nivå, og de kan ha samme fysiske og optiske egenskaper som naturlige diamanter.


Fordeler med labdyrkede diamanter:

 

 • Bærekraftig

Labdyrkede diamanter krever ikke utvinning, og dermed har de ikke de samme negative miljø- og sosiale konsekvensene som naturlige diamanter.

 

 • Billigere

Labdyrkede diamanter er ofte billigere enn naturlige diamanter av samme kvalitet.

 

 • Etikk

Labdyrkede diamanter krever ikke utvinning, og dermed har de ikke de samme negative miljø- og sosiale konsekvensene som naturlige diamanter.

 

Ulemper med labdyrkede diamanter:

 

 • Ny teknologi

Labdyrkede diamanter er en relativt ny teknologi, og deres priser kan variere sterkt avhengig av kvaliteten og størrelsen.

 

 • Enkelte forbrukere foretrekker naturlige diamanter

Noen forbrukere foretrekker naturlige diamanter på grunn av deres historiske og kulturelle betydning.

 

Labdyrkede diamanter er et bærekraftig og etisk alternativ til naturlige diamanter. De er ofte billigere og har ikke de samme negative miljø- og sosiale konsekvensene som naturlige diamanter.

Tennisarmbåndet er et tidløst smykke som har vært populært i flere tiår. Det er et elegant og klassisk smykke som kan bæres til enhver anledning.

 

Tennisarmbåndet har en spennende historie som går tilbake til 1950-tallet. Det var først i 1987 at det fikk sitt velkjente navn, takket være den amerikanske tennisspilleren Chris Evert. Hennes feil under en kamp i US Open førte til at armbåndet ble et populært smykke.

 

Tennisarmbåndet er et smykke som er både elegant og trendy. Det er et klassisk smykke som vil være populært i mange år fremover.