Hvordan velge den perfekte forlovelsesringen?

Å fri med en forlovelsesring er en tradisjon som har eksistert i århundrer. I Norge har denne tradisjonen blitt stadig mer populær de siste årene.

Den tradisjonelle forlovelsesringen er en rund ring med en diamant i midten. Diamanten symboliserer kjærlighetens evighet, mens den runde formen symboliserer fullkommenhet.

Forlovelsesringen bæres på venstre ringfinger, som ifølge tradisjonen er forbundet med hjertet. Etter at man er blitt gift, kan man velge å bære forlovelsesringen alene, eller sammen med gifteringen på høyre ringfinger.

Hvordan velge riktig forlovelsesring

Finn ut hva din partner liker

Forlovelse er en milepæl i livet, og valget av den perfekte forlovelsesringen er en viktig beslutning. Før du begynner å lete etter en ring, er det viktig å vite hva din partner liker. Du kan snakke med venner og familie for å få noen hint, eller ta en titt på smykkene din partner allerede har.

 

Her er noen ting du kan tenke på når du velger en forlovelsesring:


 • Din partneres stil: Hva slags smykker liker de? Foretrekker de klassiske eller moderne ringer?
 • Din partners fingermål: Det er viktig å få riktig ringmål, slik at ringen sitter godt.
 • Budsjett: Forlovelsesringer kan være dyre, så det er viktig å sette et budsjett for deg selv.

Klassiske forlovelsesringer

Klassiske forlovelsesringer er tidløse og elegante. De har ofte et enkelt design med rene og minimalistiske linjer.

Moderne forlovelsesringer


Moderne forlovelsesringer er enkle, minimalistiske og innovative. De fokuserer på elegante linjer og ren estetikk. 

Vintage forlovelsesringer


Vintage forlovelsesringer er inspirert av smykkedesign fra tidligere tidsepoker, og de har en tidløs og romantisk appell. Disse ringene har ofte komplekse detaljer og unike designelementer som reflekterer kunst og mote fra perioden de representerer. Som for eksempel Art Deco med geometriske mønstre og sterke linjer. 

Uansett hvilken stil som velges for en forlovelsesring, er det viktig å huske på personlige preferanser og hva som passer best for den som skal bære den. Vintage, moderne og klassiske design gir et bredt spekter av valg for å finne den perfekte ringen som både er unik og meningsfull.

Tilpassede ringer

Hos oss kan du designe din egen ring, ta kontakt så hjelper vi deg gjerne med å designe din egen forlovelsesring. 


Velg riktig diamant

Valg av diamant til forlovelsesringen er en viktig beslutning, da det er en betydelig investering og et symbol på kjærlighet. Det er flere faktorer å vurdere når du velger en diamant, inkludert naturlige diamanter kontra lab-dyrkede diamanter, sporbarhet og etikk, diamantform og kvalitet

.

 1. Naturlige diamanter vs. lab-dyrkede diamanter:

Naturlige diamanter er dannet under ekstremt høyt trykk og temperatur dypt inne i jorden over millioner av år. De er unike, sjeldne og ofte sett på som en tradisjonell og verdifull investering. Imidlertid har utvinning av naturlige diamanter også vært forbundet med miljømessige og etiske bekymringer, som konflikt- og bloddiamanter.


Hvis du velger en naturlig diamant, er det viktig å forsikre deg om at den er etisk og kan spores tilbake til sin opprinnelse.


Lab-dyrkede diamanter er laget i laboratorier ved å bruke avansert teknologi som simulerer de samme forholdene som finnes i naturen. De kan produseres på bare noen få uker, mens naturlige diamanter bruker millioner av år for å danne seg.

 

Lab-dyrkede diamanter er mer miljøvennlige enn naturlige diamanter. Produksjonen av naturlige diamanter involverer ofte gruvedrift, som kan føre til ødeleggelse av naturressurser og menneskeliv.

 

Produksjon av lab-dyrkede diamanter krever ikke gruvedrift, og det frigjøres heller ikke miljøfarlige stoffer under produksjonen.


Lab-dyrkede diamanter er også rimeligere enn naturlige diamanter.


2.Sporbarhet og etikk:


Sporbarhet er viktig for å sikre at diamanten du velger er etisk og konfliktfri. Diamanter fra Canada er kjent for sine strenge etiske og miljøstandarder og er ofte ettertraktet på grunn av deres sporbarhet. Når du kjøper en diamant, bør du be om sertifisering og opprinnelsesgaranti.


 Kimberly-prosessen er en internasjonal sertifisering som sikrer at diamanter ikke finansierer konflikt, men oppfyller ingen etiske og miljømessige standarder.


 1. Diamantformer:

Det finnes et bredt utvalg av diamantformer å velge mellom, og valget avhenger av din partners stil og personlige preferanser. Noen populære diamantformer inkluderer:


 • Rund brilliant: Den mest populære og klassiske diamantformen, kjent for sin optimale lysrefleksjon og glans.
 • Prinsesse: En firkantet diamantform med skarpe kanter, kjent for sin moderne og geometriske stil.
 • Dråpe: En dråpeformet diamant som kombinerer egenskapene til både runde og marquise-former og gir et delikat og feminint utseende.
 • Oval: En symmetrisk og langstrakt form som gir en illusjon av større størrelse og kan være mer flatterende for hånden.
 1. Kvalitet:

Når du vurderer kvaliteten på en diamant, er det viktig å se på de såkalte "4 C-ene": Carat, klarhet, farge og

slipegrad:


 • Carat: Dette refererer til vekten av diamanten og er en indikator på størrelsen. En høyere caratvekt betyr en større diamant, men det er viktig å huske at større ikke alltid er bedre. En diamant med høyere klarhet, farge og slipegrad kan være mer verdifull enn en større diamant med dårligere kvalitet.
 • Klarhet: Klarhet refererer til tilstedeværelsen av urenheter eller inneslutninger i diamanten. Jo færre inneslutninger, desto høyere klarhet og verdi har diamanten. Klarhet graderes på en skala som varierer fra Flawless (FL) til Included (I).
 • Farge: Diamantfarge vurderes på en skala fra D (fargeløs) til Z (lys gul eller brun). Fargeløse diamanter (D-F) er sjeldne og mer verdifulle, mens diamanter med en svak fargetone (G-J) kan fortsatt være av høy kvalitet og gi et mer budsjettvennlig alternativ.
 • Slipegrad: Slipegraden refererer til kvaliteten på diamantslipingen og hvordan dette påvirker dens lysrefleksjon og glans. En godt slipt diamant vil ha en bedre lysrefleksjon og dermed mer glans. Slipegrad graderes fra Excellent til Poor.

Når du velger en diamant, er det viktig å finne en balanse mellom de 4 C-ene basert på dine preferanser og budsjett. En sertifisert diamant fra et anerkjent laboratorium, som GIA (Gemological Institute of America), vil gi deg informasjon om diamantens kvalitet og hjelpe deg med å ta en informert beslutning.


Ved å vurdere disse faktorene kan du finne en diamant som oppfyller dine krav til etikk, estetikk og kvalitet, og som vil være et varig symbol på kjærligheten og engasjementet du og din partner deler.


Diamanter med Canadamark sertifisering er garantert konfliktfrie og bærekraftige.

Farge på gullet

Hvitt gull

 • Krever jevnlig vedlikehold og må rhodineres, for å opprettholde sin skinnende hvite farge.

Gult gull

 • Er mer motstandsdyktig mot riper og krever mindre vedlikehold enn hvitt gull.
 • Gult gull kan være en fin kontrast til fargede stener og gir en unik og personlig stil.

Roségull

 • Den varme tonen i rosegull kan komplimentere et bredt spekter av hudtoner og smykkedesign.
 • Roségull kan være mer følsomt for riper og slitasje, så det krever litt mer forsiktighet og vedlikehold enn gult gull.

Når du velger gullfargen for en forlovelsesring, er det viktig å ta hensyn til din partners stil, preferanser og eksisterende smykker. Det kan være lurt å snike et blikk på smykkene de ofte bruker eller diskutere fargevalget med dem for å sikre at ringen vil være noe de elsker og vil ha glede av å bruke hver dag.


 

Fairtrade-sertifisert gull


Fairtrade er en internasjonal organisasjon som jobber for å sikre at bønder og arbeidere i landbrukssektoren får en rettferdig pris for produktene sine.

Fairtrade-gull har også strenge standarder for arbeidsforhold og miljøvern.

Når du kjøper Fairtrade-gull, kan du være trygg på at gullet er utvunnet og solgt på en måte som tar hensyn til både arbeidernes rettigheter og miljøet. Fairtrade-ordningen bidrar til å forhindre barnearbeid, overgrep, utnytting og ødeleggelser av miljøet.

Ved å kjøpe Fairtrade-gull kan du støtte en etisk og ansvarlig produksjonskjede som bidrar til en mer rettferdig og bærekraftig verden.

Her er noen av fordelene med å kjøpe Fairtrade-gull:

 • Fairtrade-gull er utvunnet på en måte som tar hensyn til miljøet.
 • Fairtrade-gull er utvunnet på en måte som sikrer at arbeiderne får en rettferdig lønn.
 • Fairtrade-gull bidrar til å forhindre barnearbeid og andre former for utnytting.
 • Fairtrade-gull bidrar til å støtte lokale samfunn.

Ringstørrelse

 1. Hvordan finne riktig størrelse: Det er flere metoder for å finne riktig ringstørrelse:

 • Bruk en ringmåler: Dette er det mest nøyaktige verktøyet for å måle ringstørrelsen. Ta kontakt så sender vi deg et ringmålebånd gratis i posten.
 • Mål en eksisterende ring: Hvis din partner allerede har en ring som passer godt på den fingeren du planlegger å kjøpe forlovelsesringen til, kan du måle ringens indre diameter og bruke en ringstørrelsesguide for å finne den tilsvarende størrelsen.
 • Bruk en papirstrimmel: Dette er en mindre nøyaktig metode, men kan være nyttig hvis du ikke har tilgang til en ringmåler eller eksisterende ring. Klipp en smal papirstrimmel og vikle den rundt fingeren, merk deretter hvor papiret overlapper. Mål lengden på papiret og bruk en ringstørrelsesguide for å finne den tilsvarende størrelsen.
 1. Ta hensyn til fingerens form og størrelse: Fingre kan endre seg i størrelse gjennom dagen og på grunn av værforhold (de kan bli større når det er varmt og mindre når det er kaldt). Det er også viktig å huske på at fingre kan være større eller mindre på grunn av hevelse, graviditet eller vekttap. Prøv å måle fingeren under normale forhold og på et tidspunkt på dagen når den er minst påvirket av disse faktorene.

 2. Komfort og justering: Når du har funnet riktig ringstørrelse, må du også vurdere komforten. En godt tilpasset ring skal gli lett over fingerknoken, men sitte stramt nok til at den ikke faller av. Hvis ringen er litt for stor eller for liten, vi justerer størrelsen for deg gratis. 


 1. Overraskelsesfaktor: Hvis du planlegger å overraske din partner med en forlovelsesring, kan det være en utfordring å finne riktig størrelse uten at de vet det. Du kan prøve å spørre venner eller familiemedlemmer om de kjenner til ringstørrelsen eller låne en eksisterende ring fra partneren din (sørg for at den faktisk passer fingeren den er ment for). Husk at det er bedre å velge en litt større størrelse hvis du er usikker, ettersom det generelt er enklere å justere en ring mindre enn større.

Ved å følge disse tipsene kan du finne den perfekte ringstørrelsen for din partner og sikre at forlovelsesringen passer komfortabelt på deres finger.

Den perfekte forlovelsesringen

Å finne den perfekte forlovelsesringen krever litt tid, research og omtanke. Ved å vurdere stil, design, metaller og opphav, kan du finne den perfekte ringen som representerer din kjærlighet og forpliktelse til hverandre. Vi håper at denne informasjonen vil hjelpe deg og ikke glem å ta godt vare på ringen i årene som går.