Forlovelsesringer
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet diamantring i hvitt gull 1ct diamant
 • Klassisk tynn diamantring oval i gult gull, på finger
 • Gifteringer
 • Giftering rund form 3 mm gult gull på finger
 • Smykker
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet diamantring i hvitt gull 1ct diamant
 • Enstens diamantøredobb 6 klør hvitt gull i øret på en modell
 • Tennisarmbånd Sevendal, hvitt gull, 2ct og 6ct på arm
 • Rosettring Sevendal, hvitt gull med 1 carat diamant
 • Klassisk tynn diamantring oval i gult gull, på finger
 • om sevendal
 • Vi velger våre materialer med største omhu for å sikre at de oppfyller de høyeste standardene, både med tanke på kvalitet og vårt ansvar for samfunn og miljø.

  Våre naturlige diamanter er hentet fra Etkati- og Diavik-gruvene i Canada, og hver diamant blir nøye sporet.

  I alle våre smykker bruker vi kun gull som er sertifisert av Fairtrade. Dette sikrer at hvert kjøp bidrar til bedre levekår og miljøstandarder i gruvesamfunnene.

 • Klassisk tynn diamantring pave i hvitt gull
 • Gifteringer Sevendal rekkering i hvitt gull, giiftering 3 mm rosegold, klassisk kantet gult gull, fairtrade

  Hvor mye skal en giftering koste?

  Å velge den perfekte gifteringen er en sentral del av bryllupsforberedelsene. Denne ringen representerer ikke bare kjærligheten og forpliktelsen mellom to personer, men også starten på et delt liv. Så hvordan finner man den rette ringen som balanserer mellom kvalitet, stil og pris?

  Materialvalg og design

  Når det gjelder materialvalg, er gull fremdeles en favoritt. Men alternativene strekker seg langt utover dette, med valg som hvitt gull, platina, sølv og titan. Designet kan variere fra enkle og klassiske linjer til mer personlige og detaljerte mønstre, noe som gir hver ring sitt unike preg.

  Gjennomsnittlig pris på gifteringer i Norge

  I Norge ligger den gjennomsnittlige prisen for en giftering på rundt 8-12 000 kroner. Men dette varierer stort basert på materialer, design, og om man ønsker diamanter eller andre edelstener. 

   

  • Materiale: Gull er det mest populære materialet, men det finnes også gifteringer i andre metaller, for eksempel platina, palladium og titan.

  • Karat: Karat er et mål på hvor mye gull som er i en ring. Jo høyere karat, jo mer gull, og dermed jo dyrere ring. Les mer om gull her.

  • DesignEnkle, klassiske ringer er vanligvis billigere enn mer komplekse og moderne design. Jo mer intrikat og tilpasset designet er, desto mer vil gifteringen vanligvis koste. Håndverk og detaljer kan øke prisen, men det gir også et unikt og personlig preg.

  • Diamant: Diamantringer er dyrere enn ringer uten diamanter.

  • Merke og omdømme: Noen smykkeprodusenter har et sterkt omdømme, og det kan føre til høyere priser. Men husk at det finnes mange dyktige uavhengige gullsmeder som kan tilby flotte alternativer til en rimeligere pris.

   

   

  Her er noen eksempler på priser på gifteringer:

  • En enkel ring i 14 karat gull kan koste fra rundt 5 000 kroner.

  • En mer kompleks ring i 18 karat gull kan koste fra rundt 15 000 kroner.

  • En gullring 14 karat gull med en liten diamant kan koste fra rundt 8 000 kroner.

  • En diamantring i 14 karat gull med flere små diamanter kan koste fra rundt 12 000 kroner.

  Husk at prisen på en giftering ikke er det viktigste. Det viktigste er å velge en ring som du liker og som passer innenfor ditt budsjett.

  Det enkle og elegante

  Når man vurderer design, er det lurt å tenke langsiktig. Mange par blir fristet av unike og moderne stiler, men det er viktig å huske at gifteringen skal fortsette å appellere og være relevant gjennom alle livets faser. Klassiske og tidløse design er ofte det beste valget, da de forblir elegante og stilige uavhengig av trender og tiden som går.

   

  En giftering er noe du sannsynligvis vil ha på hånden hver dag. Derfor er det viktig at den passer godt og er behagelig å ha på. Det er lurt å prøve ulike størrelser og former for å finne den perfekte passformen. Husk at fingrene kan endre størrelse over tid, så velg en størrelse som både er komfortabel nå og i fremtiden.

   

  Individualitet og personlig uttrykk

  Selv om klassiske design anbefales, betyr ikke det at man må ofre personlig stil og preferanser. Det er mulig å finne en balanse der ringen reflekterer individets personlighet samtidig som den opprettholder en tidløs appell. Dette kan oppnås gjennom små, distinkte detaljer eller gjennom å velge en unik kombinasjon av materialer og edelstener.


  Skreddersy din egen giftering hos Sevendal

  For de som ønsker noe helt unikt, tilbyr mange gullsmeder muligheten til å skreddersy sin egen giftering. Dette gir full kontroll over design og materialvalg, og sikrer en ring som ikke bare er vakker, men også personlig og betydningsfull.

   

  Selvfølgelig koster det litt ekstra å sette sammen en egen ring, men du har også full kontroll over prisen. Du bestemmer selv materialet, og du kan dermed velge et rimeligere alternativ hvis du ønsker det.

   

  Generelt sett kan du forvente å betale rundt 2000 kroner for design og støpeform. Et mer komplekst design vil koste mer enn et enkelt design.

  Gifteringer og livstil

  Når du velger en giftering, er det viktig å tenke på din og din partners livsstil. Hvis dere begge er aktive og i bevegelse, kan en enklere ring være mer praktisk. En enklere ring er mindre sannsynlig å bli skadet eller mistet når du driver med sport, jobber i hagen eller gjør andre aktiviteter.

   

  Gifteringen skal være en del av din daglige rutine. Velg en som er behagelig å ha på hele dagen, uansett hva du gjør. En ring som er for stor eller for liten kan være ubehagelig å ha på, og den kan også være mer sannsynlig å bli skadet.

  Ofte stilte spørsmål

  Hva er det mest populære materialet for gifteringer?

  Det mest populære materialet for gifteringer er fortsatt gull, spesielt hvitt gull og gult gull. Disse metallene har en tidløs appell og symboliserer varighet.

  Er det en fast regel for hvor mye du skal bruke på en giftering?

  Det er ingen fast regel for hvor mye du skal bruke på en giftering. Det avhenger av ditt budsjett og verdsettingen av ringens betydning.

  Kan jeg kjøpe en rimelig giftering uten å ofre kvalitet?

  Ja, du kan absolutt finne rimelige gifteringer av høy kvalitet. Utforsk alternativene nøye, sammenlign priser og se etter salg.

  Er det viktig å matche gifteringen med forlovelsesringen?

  Det er ikke nødvendig å matche gifteringen med forlovelsesringen. Mange par velger å ha forskjellige stiler som passer deres personlighet.

  Hvor kan jeg finne unike gifteringer?

  Unike gifteringer kan bli funnet i antikvitetsbutikker, smykkedesignere eller til og med ved å tilpasse din egen ring. Utforsk ulike kilder for å finne noe som skiller seg ut.

  Uansett hva du bestemmer deg for, husk at det er kjærligheten som betyr mest, ikke prisen på ringen.