Forlovelsesringer
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet diamantring i hvitt gull 1ct diamant
 • Klassisk tynn diamantring oval i gult gull, på finger
 • Gifteringer
 • Giftering rund form 3 mm gult gull på finger
 • Smykker
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet diamantring i hvitt gull 1ct diamant
 • Enstens diamantøredobb 6 klør hvitt gull i øret på en modell
 • Tennisarmbånd Sevendal, hvitt gull, 2ct og 6ct på arm
 • Rosettring Sevendal, hvitt gull med 1 carat diamant
 • Klassisk tynn diamantring oval i gult gull, på finger
 • om sevendal
 • Vi velger våre materialer med største omhu for å sikre at de oppfyller de høyeste standardene, både med tanke på kvalitet og vårt ansvar for samfunn og miljø.

  Våre naturlige diamanter er hentet fra Etkati- og Diavik-gruvene i Canada, og hver diamant blir nøye sporet.

  I alle våre smykker bruker vi kun gull som er sertifisert av Fairtrade. Dette sikrer at hvert kjøp bidrar til bedre levekår og miljøstandarder i gruvesamfunnene.

 • Klassisk tynn diamantring pave i hvitt gull
 • Enstens diamanmtøredobber hvitt gull 1 ct diamant Sevendal

  Hvordan velge riktige diamantøredobber

  Å kjøpe diamantøredobber kan føles som å navigere gjennom en glitrende labyrint – spennende, men litt overveldende. Hvordan vet du om du tar det riktige valget? Tenk på denne prosessen som å finne den perfekte partneren – det handler ikke bare om førsteinntrykk; det handler om en dypere forståelse og en forbindelse som varer.


  Enten du er på utkikk etter et tidløst smykke til deg selv, eller en betydningsfull gave til noen du bryr deg om, er det noen viktige ting å vurdere. La oss dykke ned i hvordan du kan velge de rette diamantøredobbene. 

  Enstens diamantøredobber: Et klassisk smykke

  Enstens diamantøredobber er en tidløs klassiker som har begeistret i århundrer. Deres enkle og elegante design gjør dem til blant de mest universelt ettertraktede smykkene. Uansett om du leter etter et smykke til daglig bruk eller til spesielle anledninger, vil enstens diamantøredobber være et strålende valg.


  Når du skal velge enstens diamantøredobber, er det flere faktorer å ta hensyn til. Diamanter kommer i ulike former, hver med sitt unike utseende. De mest populære formene er runde, ovale og prinsesseslip.


  Innfatningen, som beskriver hvordan diamantene er festet til øredobbene, spiller også en viktig rolle. De vanligste innfatningstypene er kloinnfatning og sarginfatning.

  Enstens Diamantøreobber med radiant cut
  Enstens Diamantøreobber med emerald cut

  Diamantform: Det du trenger å vite

  Diamantens form er avgjørende for smykkets stil og hvordan den reflekterer lys. Når du velger form, er det nyttig å kjenne til de ulike kategoriene: klassiske og populære former som runde, ovale og prinsesse; vintage-inspirerte som cushion, asscher og smaragd; og unike former som marquise, navette og dråpe.


  Runde diamanter er kjent for sin glans og allsidighet, ovale diamanter gir et sofistikert utseende og illusjonen av større størrelse, og prinsesseslipte diamanter har et mer moderne og tidløst design. Cushion-slipte diamanter har en tidløs appell og en "Hall of Mirrors"-effekt, asscher-slipte er klassiske, og en smaragd-slipt diamant er kjent for sin eleganse.


  For noe mer unikt, tilbyr dråpeformede diamanter en kombinasjon av runde og marquise former, navette har en langstrakt form med spisse ender, og trillioner gir et moderne alternativ.


  Valget av diamantform er personlig og avhenger av dine stilpreferanser og ønsker.

  Enstens diamantøredobber med 4klør
  Enstens diamantøredobber med sargfattning

  Kloinnfatning vs. Sarginnfatning

  Kloinnfatning og sarginnfatning er to av de mest populære typene innfatninger for diamanter.


  Når du har valgt diamantene, må du også bestemme deg for innfatningen. Det finnes to hovedtyper innfatninger: kloinnfatning og sarginnfatning.


  Kloinnfatning  er den mest utbredte typen, oftes med fire eller seks klør som holder diamanten sikkert på plass. Kloinnfatninger gir maksimal lysgjennomgang, noe som får diamanten til å virke større og mer skinnende.


  Sarginnfatning  er en annen vanlig type innfatning. Den består av en metallramme som omgir diamanten. Sarginnfatninger gir mer beskyttelse enn kloinnfatninger, men kan begrense synligheten til diamanten.Både kloinnfatning og sarginnfatning er gode alternativer for diamanterøredobber. Det beste valget for deg avhenger av dine personlige preferanser.

  Diamantøredobber med 6 eller 4 klør: Hva bør du velge?

  Øredobber med 4 klør gir diamanten strålende eksponering. Med færre klør blir diamanten mer synlig og får muligheten til å fange og reflektere lys på en imponerende måte. Dette alternativet gir også et rent og enkelt design som appellerer til de som foretrekker en minimalistisk stil.


  På den andre siden gir en innfatning med 6 klør et mer intrikat og elegant utseende. De ekstra klørne legger til en ekstra dimensjon og skaper et mer komplekst design med en rundere form. Dette alternativet kan være ideelt for de som foretrekker en mer klassisk stil.


  Både 4-klørs og 6-klørs innfatninger har sine fordeler og er gode valg for diamantøredobber. Det beste valget for deg kommer helt an på hva du synes er finest. Begge alternativene gir en solid og trygg innfatning og holder en diamant trygt på plass.

  Øreringer: En tidløs og allsidig trend

  Øreringer har lenge vært en favoritt og ser ut til å forbli populære takket være deres tidløse appell. Disse klassiske smykkene er svært allsidige og kan tilpasses både hverdagslige og formelle anledninger. De finnes i et bredt spekter av former, som runde, ovale og firkantede, og stiler som spenner fra små og subtile til store og iøynefallende. Tradisjonelt laget av materialer som sølv og gull, kan de også være utsmykket med diamanter.


  Huggie-øreringer, som er små og stilfulle, klemmer seg elegant rundt øreflippen og tilbyr et beskjedent alternativ til tradisjonelle hoop-øreringer. Disse øreringene utstråler enkel eleganse og er perfekte for både daglig bruk og spesielle anledninger. Tilgjengelig i forskjellige materialer som sølv, gull og roségull, og med muligheter for diamanter, gir de et bredt utvalg for å matche personlig stil og preferanser.

  Gullfarge - Hva passer din personlighet?

  Når du velger gullfarge, kan du velge mellom hvitt gull, gult gull og roségull. Her er noen tips for å guide deg:


  Hvitt gull

  Hvitt gull er moderne og strålende, og passer godt med de fleste klesfarger. Det fremhever diamantens glans og er ideelt for dem med kjølig hudtone.


  Gult gull

  Gult gull er klassisk og tidløst, og er det mest allergivennlige alternativet. Det er også motstandsdyktig mot riper og komplementerer varme hudtoner godt.


  Roségull

  Rosegull har blitt mer populært nylig, og har en varm, rosa glød som passer alle hudtoner og gir et romantisk og feminint inntrykk.


  Tips for å velge gullfarge:

  • Hudtone: Hvitt gull passer best for kjølige hudtoner, mens gult eller roségull er flatterende for varme hudtoner. Ditt personlige valg og hva du føler deg komfortabel med, er også viktig.

  • Smykkekoordinering: Vurder hva slags andre smykker du vanligvis bærer. Hvitt gull harmonerer med sølvsmykker, mens gult eller roségull er bedre med gulltonede smykker.

  • Stil: Din personlige stil spiller også en rolle. Gult gull passer til en klassisk stil, hvitt gull til en moderne look, og roségull for en romantisk stil.

  • Diamanttype: Valget av gullfarge kan påvirkes av diamantens fargegrad. Gult og roségull kan skjule lavere fargegrader, mens hvitt gull passer godt med høyere fargegrader.

  Det er ingen absolutte regler for valg av gullfarge – det viktigste er at du velger noe som du personlig liker og som gir deg glede.

  Diamantkvalitet

  Når du skal velge diamantøredobber, er kvaliteten på diamantene avgjørende. Kvaliteten verifiseres ofte gjennom sertifikater som bekrefter diamantens ekthet og egenskaper. Diamantkvalitet vurderes etter de fire C-ene: Carat, Clarity, Color og Cut, som samlet bestemmer diamantens verdi og kvalitet.


  • Carat (vekt) : Dette refererer til vekten av diamanten, hvor én carat er lik 200 milligram.
  • Clarity (klarhet) : Klarheten vurderer tilstedeværelsen av interne eller eksterne feil, kjent som inklusjoner og blemmer. Færre feil betyr høyere klarhet og verdi.
  • Color (farge) : Diamanters fargegrad strekker seg fra D (helt fargeløs) til Z (lysgul eller brun).
  • Cut (slip) : Kvaliteten på diamantens slip påvirker dens evne til å reflektere lys, som igjen gir økt glans og 'ild'. En godt utført slip er derfor essensiell for diamantens skjønnhet.

  Disse faktorene må veies nøye når du velger diamantøredobber, for å sikre at du investerer i et smykke av høy kvalitet som reflekterer din stil og verdier.

  Å velge riktige diamantøredobber er en spennende prosess som krever litt kunnskap og omtanke. Ved å vurdere dine personlige preferanser, budsjett, diamantkvalitet, etiske hensyn og gullfargevalg, kan du finne det perfekte paret som komplementerer din stil og gir deg glede i mange år fremover. Husk å velge med hjertet og velge bærekraftig når det er mulig. 

  Ofte stilte spørmål om diamantøredobber  Er det mulig å få tilpassede diamantøredobber?:

  • Vi har hjelper deg gjerne med å skreddersy diamantøredobber etter dine spesifikke preferanser og behov.


  Er det etiske alternativer til gull for diamantøredobber?

  Hvilken av de fire C-ene er viktigst å vurdere når man kjøper diamantøredobber?

  • Når du kjøper diamantøredobber, er det viktig å vurdere alle de fire C-ene: karatvekt, klarhet, farge og kutt. Imidlertid kan betydningen av hver av de fire C-ene variere avhengig av personlige preferanser og budsjett.
  • Generelt sett er slipegraden ansett som den viktigste faktoren å vurdere når man kjøper diamantøredobber. Slipegraden refererer til diamantens proporsjoner, symmetri og polering, og det påvirker diamantens lysrefleksjon. En diamant med en god slipegrad vil reflektere lys på en måte som maksimerer glansen.