Forlovelsesringer
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet i hvitt gull 1ct diamant
 • Gifteringer
 • Smykker
 • Diamantring Sevendal, klassisk kantet i hvitt gull 1ct diamant
 • Enstens diamantøredobb 6 klør hvitt gull i øret på en modell
 • Tennisarmbånd Sevendal, hvitt gull, 2ct og 6ct på arm
 • Rosettring Sevendal, hvitt gull med 1 carat diamant
 • Om Sevendal
 • Vi velger våre materialer med største omhu for å sikre at de oppfyller de høyeste standardene, både med tanke på kvalitet og vårt ansvar for samfunn og miljø.

  Våre naturlige diamanter er hentet fra Etkati- og Diavik-gruvene i Canada, og hver diamant blir nøye sporet.

  I alle våre smykker bruker vi kun gull som er sertifisert av Fairtrade. Dette sikrer at hvert kjøp bidrar til bedre levekår og miljøstandarder i gruvesamfunnene.

 • Diamantformer og slip: En guide til de mest populære

  Diamantformer

  Diamanter er tilgjengelige i en rekke former, hver med sin egen unike sjarm. I denne artikkelen vil vi utforske de mest populære diamantformene og gi deg råd om hvordan du velger den perfekte formen for dine behov.

  Rund Briljant Sevendal hvitt diamant 10 x

  Runde diamanter: Den klassiske diamantformen

  Runde diamanter (Round brilliant) er den mest populære diamantformen i verden, og det er ikke uten grunn. De er designet for å maksimere diamantens skjønnhet ved å reflektere lys på en måte som skaper en vakker glans og livlighet.

  En rund briljant er en diamant som er slipt med 58 fasetter, som er delt mellom "kronen" (overflaten på toppen av steinen), "beltet" (det tynne båndet som omgir den bredeste delen av diamanten) og den kjegleformede "paviljongen" (eller bunnen). 

   

  Disse fasettene er strategisk plassert for å fange og reflektere lys, noe som skaper en effekt som kalles "spill". Spillet er det som gir en rund diamant sin karakteristiske glitrende glød.

   

  Briljantslipet er et kunstverk i seg selv, og det er en viktig del av det som gjør diamanter til så ettertraktede edelsteiner. Slipingen ble utviklet av Marcel Tolkowsky i 1919.

   

  Runde diamanter er et populært valg for forlovelsesringer, men de kan også brukes i andre typer smykker, som øredobber, halskjeder og armbånd. De er et allsidig valg som kan passe til enhver stil og anledning.

  Rund briljant Sevendal illustrasjon topp
  Rund briljant Sevendal illustrasjon underside

  Her er noen av fordelene med runde diamanter:

  • De er den mest populære diamantformen, noe som betyr at det er et bredt utvalg av runde diamanter å velge mellom.
  • De er tilgjengelige i en rekke størrelser og farger, noe som gjør det enkelt å finne en rund diamant som passer til dine preferanser.
  • De er et klassisk valg som vil vare i generasjoner.


  Hvis du vurderer å kjøpe en rund diamant, er det viktig å vurdere følgende:

  • Kutt: Kuttkvaliteten er den viktigste faktoren å vurdere når du velger en rund diamant. En rund diamant med god kuttkvalitet vil reflektere lys optimalt og vises større og mer skinnende.

  • Farge: Fargen på en rund diamant er mindre viktig enn kuttkvaliteten. De fleste runde diamanter har en fargegrad på G eller H, som ikke er synlig for det blotte øye.

  • Klarhet: Klarheten på en rund diamant refererer til mengden og størrelsen på inneslutninger, som er små uregelmessigheter i diamanten. En rund diamant med en klarhetsgrad på VS eller SI vil være fri for synlige inneslutninger for det blotte øye.

   

  Konklusjon

  Runde diamanter er et vakkert og klassisk valg som vil vare i generasjoner. Hvis du leter etter en edelsten som vil fange øyet og hjertet ditt, er en rund diamant et utmerket valg.

  Prinsesse-slipt diamant Sevendal Princes Cut

  Prinsesse-slipte diamanter: Den moderne, geometriske klassikeren

  Prinsesse-slipte diamanter (Princess cut) er et populært valg for de som ønsker en moderne, geometrisk form med sterke linjer. De er ofte betegnet som en firkantet eller rektangulær modifisert brilliantslipt diamant av GIA. Først skapt på 1960-tallet, er en forlovelsesring med prinsesse-slipt diamant et ettertraktet valg.

  Hvorfor er prinsesse-slipte diamanter så populære?

  Det er flere grunner til at prinsesse-slipte diamanter er så populære. For det første har de rene linjer og vinkler som gir dem et moderne og elegant utseende. For det andre har de imponerende ild og glans, som gjør dem til et flott valg for forlovelsesringer og andre smykker. For det tredje har de en relativt god pris i forhold til andre diamantformer.

  Prinsesse-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Prinsesse-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hvordan vurderer du en prinsesse-slipt diamant?

  Når du vurderer en prinsesse-slipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Kutting: Kuttkvaliteten er den viktigste faktoren å vurdere når du velger en prinsesse-slipt diamant. En prinsesse-slipt diamant med god kuttkvalitet vil reflektere lys optimalt og vises større og mer skinnende.

  • Farge: Fargen på en prinsesse-slipt diamant er mindre viktig enn kuttkvaliteten. De fleste prinsesse-slipte diamanter har en fargegrad på G eller H, som ikke er synlig for det blotte øye.

  • Klarhet: Klarheten på en prinsesse-slipt diamant refererer til mengden og størrelsen på inneslutninger, som er små uregelmessigheter i diamanten. En prinsesse-slipt diamant med en klarhetsgrad på VS eller SI vil være fri for synlige inneslutninger for det blotte øye.

    

  Spesifikke faktorer å vurdere

  I tillegg til de generelle faktorene ovenfor, er det noen spesifikke faktorer å vurdere når du vurderer en prinsesse-slipt diamant:

  • Lengde-til-bredde-forhold: Prinsesse-slipte diamanter har et lengde-til-bredde-forhold mellom 1,00 og 1,05. En diamant med et lengde-til-bredde-forhold på 1,00 vil se firkantet ut, mens en diamant med et lengde-til-bredde-forhold på 1,05 vil se mer rektangulær ut.

  • Dybde: Prinsesse-slipte diamanter bør ha en dybde på mellom 59 og 62 %. En dypere diamant vil være mer skinnende, men den kan også se mindre naturlig ut.

  • Bordprosent: Prinsesse-slipte diamanter bør ha en bordprosent på mellom 59 og 62 %. En høyere bordprosent vil gjøre diamanten mer skinnende, men den kan også gjøre den mindre stabil.

   

  Konklusjon

  Prinsesse-slipte diamanter er et flott valg for de som ønsker en moderne, geometrisk diamant. De er vakre, skinnende og rimelige, noe som gjør dem til et populært valg for forlovelsesringer og andre smykker.

  Smaragd-slipt diamant Sevendal Emerald Cut

  Smaragd-slipte diamanter: Den klassiske, elegante formen

  Smaragd-slipte diamanter (Emerald cut) er en elegant og klassisk diamantform som har vært populær i århundrer. De er kjent for sine lange, slanke fasetter og forlengede, rektangulære form.

   

  Hvorfor er smaragd-slipte diamanter så populære?

  Smaragd-slipte diamanter er populære av flere grunner. For det første har de en unik, elegant utseende som skiller seg ut fra andre diamantformer. For det andre er de smigrende for alle fingerformer. For det tredje er de relativt rimelige sammenlignet med andre diamantformer.

   

  Hvordan vurderer du en smaragd-slipt diamant?

  Når du vurderer en smaragd-slipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Kutting: Kuttkvaliteten er den viktigste faktoren å vurdere når du velger en smaragd-slipt diamant. En smaragd-slipt diamant med god kuttkvalitet vil reflektere lys optimalt og vises større og mer skinnende.
  • Farge: Fargen på en smaragd-slipt diamant er mindre viktig enn kuttkvaliteten. De fleste smaragd-slipte diamanter har en fargegrad på G eller H, som ikke er synlig for det blotte øye.
  • Klarhet: Klarheten på en smaragd-slipt diamant refererer til mengden og størrelsen på inneslutninger, som er små uregelmessigheter i diamanten. En smaragd-slipt diamant med en klarhetsgrad på VS2 eller høyere vil være fri for synlige inneslutninger for det blotte øye.

  Smaragd-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Smaragd-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Spesifikke faktorer å vurdere

  I tillegg til de generelle faktorene ovenfor, er det noen spesifikke faktorer å vurdere når du vurderer en smaragd-slipt diamant:

  • Lengde-til-bredde-forhold: Smaragd-slipte diamanter har vanligvis et lengde-til-bredde-forhold mellom 1,30 og 1,50. Et forhold på 1,40 anses som "ideelt". Imidlertid avhenger forholdene av personlig preferanse. Et lavere forhold bør velges for en mer firkantet form, mens et høyere forhold er best for en forlenget, mer rektangulær form.
  • Dybde: Smaragd-slipte diamanter bør ha en dybde på mellom 58 og 62 %. En dypere diamant vil være mer skinnende, men den kan også se mindre naturlig ut.
  • Bordprosent: Smaragd-slipte diamanter bør ha en bordprosent på mellom 60 og 64 %. En høyere bordprosent vil gjøre diamanten mer skinnende, men den kan også gjøre den mindre stabil.


  Konklusjon

  Smaragd-slipte diamanter er et flott valg for de som ønsker en elegant og klassisk diamant. De er vakre, skinnende og rimelige, noe som gjør dem til et populært valg for forlovelsesringer og andre smykker.

  Asscher-slip diamant Sevendal Asscher Cut

  Asscher-slipte diamanter: Speilsalen

  Asscher-slipte diamanter (Asscher cut) er en elegant og tidløs diamantform som har vært populær i over 100 år. De er kjent for sin unike "Hall of Mirrors"-effekt, som skaper et fantastisk syn av lys og glitrende.

   

  Hva er en Asscher-slipt diamant?

  En Asscher-slipt diamant er en diamant som er slipt med 72 fasetter, som er arrangert i tre rader på toppen og tre på bunnen. Fasettene er større og bredere enn vanlig, noe som skaper en unik optisk illusjon.

  Hvorfor er Asscher-slipte diamanter populære?

  Asscher-slipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de elegante og tidløse, og de passer godt til både moderne og klassiske smykker. For det andre er de en god verdi for pengene, siden de har minimalt med svinn under slipeprosessen. For det tredje er de tilgjengelige i en rekke karatvekter og farger, noe som gjør dem til et populært valg for alle budsjetter og preferanser.

  Asscher-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Asscher-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du se etter når du velger en Asscher-slipt diamant?

  Når du velger en Asscher-slipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

   

  • Farge: Asscher-slipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger, fra D (usynlig farge) til J (gul farge). Generelt sett er det best å velge en Asscher-slipt diamant med en fargegrad på G eller H, som vil ha en subtil fargetone som ikke er synlig for det blotte øye.
  • Klarhet: Asscher-slipte diamanter har åpne fasetter, noe som gjør det lettere å se inneslutninger. Generelt sett er det best å velge en Asscher-slipt diamant med en klarhetsgrad på VS2 eller høyere.
  • Størrelse: Asscher-slipte diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. Når du velger størrelsen på en Asscher-slipt diamant, er det viktig å vurdere fingertommelstørrelsen din.
  • Dybde og bordprosent: Asscher-slipte diamanter bør ha en dybde på 59 til 62 % og en bordprosent på 61 til 63 % for å gi den beste kombinasjonen av glans og lysspill.


  Konklusjon

  Asscher-slipte diamanter er et elegant og tidløst valg for de som leter etter en unik og sjarmerende diamantform. Ved å følge disse tipsene kan du velge den perfekte Asscher-slipte diamanten for din personlige stil og preferanser.


  Radiant-slip diamant Sevendal Radiant Cut

  Radiant-slipte diamanter: En moderne klassiker

  Radiant-slipte diamanter (Radiant cut) er en populær diamantform som kombinerer det beste fra både runde og smaragdslipte diamanter. De har en firkantet eller rektangulær form med avrundede hjørner, og en glans som er både intens og elegant.

   

  Hva er en radiant-slipt diamant?

  En radiant-slipt diamant er en diamant som er slipt med 70 til 78 fasetter, som er arrangert i tre rader på toppen og tre på bunnen. Fasettene er større og bredere enn vanlig, noe som skaper en unik optisk illusjon.

  Hvorfor er radiant-slipte diamanter populære?

  Radiant-slipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de moderne og stilige, og de passer godt til både moderne og klassiske smykker. For det andre er de en god verdi for pengene, siden de har minimalt med svinn under slipeprosessen. For det tredje er de tilgjengelige i en rekke karatvekter og farger, noe som gjør dem til et populært valg for alle budsjetter og preferanser.

  Radiant-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Radiant-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du se etter når du velger en radiant-slipt diamant?

  Når du velger en radiant-slipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Farge: Radiant-slipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger, fra D (usynlig farge) til J (gul farge). Generelt sett er det best å velge en radiant-slipt diamant med en fargegrad på G eller H, som vil ha en subtil fargetone som ikke er synlig for det blotte øye.
  • Klarhet: Radiant-slipte diamanter har åpne fasetter, noe som gjør det lettere å se inneslutninger. Generelt sett er det best å velge en radiant-slipt diamant med en klarhetsgrad på VS2 eller høyere.
  • Størrelse: Radiant-slipte diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. Når du velger størrelsen på en radiant-slipt diamant, er det viktig å vurdere fingertommelstørrelsen din.
  • Dybde og bordprosent: Radiant-slipte diamanter bør ha en dybde på 59 til 62 % og en bordprosent på 61 til 63 % for å gi den beste kombinasjonen av glans og lysspill.


  Konklusjon

  Radiant-slipte diamanter er et elegant og moderne valg for de som leter etter en unik og sjarmerende diamantform. Ved å følge disse tipsene kan du velge den perfekte radiant-slipte diamanten for din personlige stil og preferanser.

  Pute-slipt diamant Sevendal Cushion Cut

  Cushion-slipte diamanter: En klassisk og allsidig diamantform

  Cushion-slipte diamanter (Cushion cut) er en klassisk diamantform med et mykt og romantisk utseende. De er et populært valg for de som ønsker en unik og sjarmerende diamant med en vintage følelse.

   

  Hva er en cushion-slipt diamant?

  En cushion-slipt diamant er en diamant som er slipt med 58 fasetter, som alle sprer lyset og gir et strålende og dynamisk utseende. Cushion-slipte diamanter har en firkantet eller rektangulær form med avrundede hjørner.

  Hvorfor er cushion-slipte diamanter populære?

  Cushion-slipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de en klassisk diamantform med et tidløst utseende. For det andre er de en allsidig form som kan brukes i en rekke smykker. For det tredje er de relativt rimelige sammenlignet med andre diamantformer.

  Cushion-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Cushion-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Cushion-slipte diamanter kan klassifiseres som enten cushion brilliant cut eller cushion modified brilliant cut.

   

  Cushion brilliant cut: Cushion brilliant cut diamanter har en fasettstruktur som ligner veldig på runde brilliant cut diamanter. De er den mest populære typen cushion-slipte diamanter.

   

  Cushion modified brilliant cut: Cushion modified brilliant cut diamanter inneholder en ekstra rad med fasetter rett under rondisten, slik at fasene på paviljongen faktisk ikke når rondisten. Denne typen cushion-slipning har en mer strålende gnistrende effekt.

   

  Hva bør du vurdere når du velger en cushion-slipt diamant?

  Når du velger en cushion-slipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Form: Cushion-slipte diamanter er vanligvis firkantede eller rektangulære. Du kan også finne dem i forlenget form.
  • Farge: Cushion-slipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger, fra D (usynlig farge) til J (gul farge). Generelt sett er det best å velge en cushion-slipt diamant med en fargegrad på G eller H.
  • Klarhet: Cushion-slipte diamanter har åpne fasetter, noe som gjør det lettere å se inneslutninger. Generelt sett er det best å velge en cushion-slipt diamant med en klarhetsgrad på VS2 eller høyere.
  • Størrelse: Cushion-slipte diamanter er tilgjengelige i en rekke caratvekter. Når du velger størrelsen på en cushion-slipt diamant, er det viktig å vurdere fingerstørrelsen din.
  • Forhold: Forholdet mellom bredde og lengde for cushion-slipte diamanter er vanligvis 1,00 til 1,10. Et høyere forhold vil gi diamanten et mer langstrakt utseende, mens et lavere forhold vil gi den et mer firkantet utseende.

   

  Konklusjon

  Cushion-slipte diamanter er et flott valg for de som leter etter en klassisk og allsidig diamant med et mykt og romantisk utseende. Ved å følge disse tipsene kan du velge den perfekte cushion-slipte diamanten for din personlige stil og preferanser.

  Oval slip diamant Sevendal Oval Cut

  Ovalslipte diamanter: Slank og elegant

  Ovale diamanter er en populær diamantform som kombinerer elementer fra både runde og marquiseslipte diamanter. Den har en langstrakt, buet form med avrundede hjørner, noe som gir den et elegant og sofistikert utseende.

   

  Hva er en oval diamant?

  En oval diamant er en diamant som er slipt med 58 fasetter, som alle sprer lyset og gir et strålende og dynamisk utseende. Ovale diamanter har en firkantet eller rektangulær form med avrundede hjørner.

  Hvorfor er ovale diamanter populære?

  Ovale diamanter er populære av flere grunner. For det første er de en klassisk diamantform med et tidløst utseende. For det andre er de en allsidig form som kan brukes i en rekke smykker. For det tredje er de relativt rimelige sammenlignet med andre diamantformer.

  Oval-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Oval-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du vurdere når du velger en oval diamant?

  Når du velger en oval diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Form: Ovale diamanter er vanligvis firkantede eller rektangulære. Du kan også finne dem i forlenget form.
  • Farge: Ovale diamanter er tilgjengelige i en rekke farger, fra D (usynlig farge) til J (gul farge). Generelt sett er det best å velge en oval diamant med en fargegrad på G eller H.
  • Klarhet: Ovale diamanter har åpne fasetter, noe som gjør det lettere å se inneslutninger. Generelt sett er det best å velge en oval diamant med en klarhetsgrad på VS2 eller høyere.
  • Størrelse: Ovale diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. Når du velger størrelsen på en oval diamant, er det viktig å vurdere fingertommelstørrelsen din.
  • Forhold: Forholdet mellom bredde og lengde for ovale diamanter er vanligvis 1,30 til 1,60, med de mest populære proporsjonene typisk mellom 1,30 og 1,45.

   

  Konklusjon

  Ovale diamanter er et flott valg for de som leter etter en diamant som er unik, elegant og flatterende. De har en rekke fordeler, inkludert høy glans og gnist, en langstrakt form som kan gi en illusjon av større størrelse, og en historisk betydning som går tilbake til 1700-tallet.

  Dråpeslipt diamant Sevendal Pear Cut

  Dråpeslipte diamanter: Elegant og feminint

  Dråpeslipte diamanter (Pear cut) er en populær diamantform som kombinerer runde og marquise-former. De har en spiss ende på den ene siden og en avrundet ende på den andre, og ligner på en dråpe vann.

   

  Denne unike formen gir dråpeslipte diamanter et elegant og flatterende utseende. De er ofte valgt for anheng og øreringer, da de kan reflektere lys i en rekke retninger.

   

  Hva er en dråpeslipt diamant?

  Dråpeslipte diamanter, også kjent som pæreformede diamanter, har en langstrakt, buet form med en avrundet spiss. De har vanligvis 58 fasetter, som gir dem en god balanse mellom glans og gnist.

  Hvorfor er dråpeslipte diamanter populære?

  Dråpeslipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de en klassisk diamantform med et tidløst utseende. For det andre er de en allsidig form som kan brukes i en rekke smykker. For det tredje er de relativt rimelige sammenlignet med andre diamantformer.

  Dråpe-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Dråpe-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du vurdere når du velger en dråpeslipt diamant?

  Når du velger en dråpeslipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Størrelse: Dråpeslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. Når du velger størrelsen, er det viktig å vurdere fingertommelstørrelsen din.
  • Proporsjoner: Dråpeslipte diamanter har vanligvis et lengde-til-bredde-forhold på 1,50 til 1,75. Et høyere forhold gir en smalere, mer langstrakt form, mens et lavere forhold gir en bredere, mer avrundet form.
  • Farge: Dråpeslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger. For å oppnå best mulig balanse, velg en diamant i fargegrad H eller bedre.
  • Klarhet: Dråpeslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke klarhetsgrader. For å sikre at diamantens feil ikke er synlige for det blotte øye, velg en diamant i klarhetsgrad VS1 eller høyere.
  • sløyfeefekt: Noen dråpeslipte diamanter kan vise en sløyfeeffekt, som er et mørkt område over midten av diamanten. Dette er forårsaket av lyslekkasje og kan påvirke diamantens glans.

   

  Konklusjon

  Dråpeslipte diamanter er et flott valg for de som leter etter en elegant, flatterende og allsidig diamant. De har en rekke fordeler, inkludert høy glans og gnist, en langstrakt form som kan gi inntrykk av større størrelse, og en historisk betydning som går tilbake til 1800-tallet.

  Navetteslip diamant Sevendal Maquise Cut

  Navetteslipte diamanter: En elegant og forlengende form

  Navetteslipte diamanter er en populær diamantform som er kjent for sin elegante og forlengende form. De har en langstrakt, oval form med spisse ender, noe som gir dem et dristig og unikt utseende. 

   

  De ble utviklet på 1700-tallet, og ble oppkalt etter den franske elskerinnen til solkongen, Louis XIV, Marquise de Pompadour.

   

  Hva er en navetteslipt diamant?

  Navetteslipte diamanter, også kjent som marquise-slipte diamanter, har en langstrakt, oval form med spisse ender. De har vanligvis 58 fasetter, som gir dem en god balanse mellom glans og gnist.

  Hvorfor er navetteslipte diamanter populære?

  Navetteslipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de en klassisk diamantform med et tidløst utseende. For det andre er de en allsidig form som kan brukes i en rekke smykker. For det tredje er de relativt rimelige sammenlignet med andre diamantformer.

  Navette-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Navette-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du vurdere når du velger en navetteslipt diamant?

  Når du velger en navetteslipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Størrelse: Navetteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. Når du velger størrelsen, er det viktig å vurdere fingertommelstørrelsen din.
  • Proporsjoner: Navetteslipte diamanter har vanligvis et lengde-til-bredde-forhold på 1,85 til 2,00. Et høyere forhold gir en smalere, mer langstrakt form, mens et lavere forhold gir en bredere, mer avrundet form.
  • Farge: Navetteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger. For å oppnå best mulig balanse, velg en diamant i fargegrad H eller bedre.
  • Klarhet: Navetteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke klarhetsgrader. For å sikre at diamantens feil ikke er synlige for det blotte øye, velg en diamant i klarhetsgrad VS1 eller høyere.
  • Sløyfeeffekt: Noen navetteslipte diamanter kan ha en sløyfeeffekt, som er et mørkt område over midten av diamanten. Dette er forårsaket av lyslekkasje og kan påvirke diamantens glans.

   

  Konklusjon

  Navetteslipte diamanter er et flott valg for de som leter etter en elegant, forlengende og allsidig diamant. De har en rekke fordeler, inkludert høy glans og gnist, en langstrakt form som kan gi inntrykk av større størrelse, og en historisk betydning som går tilbake til 1700-tallet.

  Hjerteslipt diamant Sevendal Heart Cut Diamond

  Hjerteslipte diamanter: Et symbol på kjærlighet og eleganse

  Hjerteslipte diamanter er en klassisk og romantisk diamantform som har vært populær i århundrer. De er kjent for sin vakre form, som ligner på et hjerte, og sin glitrende utstråling.

   

  Hva er en hjerteslipt diamant?

  Hjerteslipte diamanter har en langstrakt form med spisse ender. De har vanligvis 56-58 fasetter, som fanger og reflekterer lys for å skape en vakker glans.

  Hvorfor er hjerteslipte diamanter populære?

  Hjerteslipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de en klassisk og romantisk form som er perfekt for spesielle anledninger, for eksempel forlovelse eller bryllup. For det andre er de en allsidig form som kan brukes i et bredt spekter av smykker. For det tredje er de relativt rimelige sammenlignet med andre diamantformer.

  Hjerte-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Hjerte-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du vurdere når du velger en hjerteslipt diamant?

  Når du velger en hjerteslipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

   

  • Størrelse: Hjerteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. For å oppnå best mulig effekt, bør du velge en diamant som er minst 0,50 karat.
  • Proporsjoner: Forholdet mellom diamantens lengde og bredde er viktig for å opprettholde den klassiske hjerteformen. Et godt forhold ligger mellom 0,90 og 1,10.
  • Farge: Hjerteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger. For å oppnå best mulig klarhet, bør du velge en diamant i fargegrad H eller bedre.
  • Klarhet: Hjerteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke klarhetsgrader. For å oppnå best mulig glans, bør du velge en diamant i klarhetsgrad VS1 eller høyere.

   

  Konklusjon

  Hjerteslipte diamanter er et flott valg for de som leter etter en klassisk, romantisk og elegant diamantform. De er en investering som vil vare i generasjoner.

  Trillion slip diamant Sevendal Trillion Cut

  Trillionslipte diamanter: Et moderne og allsidig valg

  Trillionslipte diamanter er en trekantet form med buede sider. De gir et moderne og slående utseende, med enestående gnist og farger.

   

  Hva er en trillionslipt diamant?

  Trillionslipte diamanter har en trekantet form med tre sider, vanligvis av lik lengde. Sidene kan være rette eller avrundede, og forholdet mellom lengde og bredde kan variere.

  Hvorfor er trillionslipte diamanter populære?

  Trillionslipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de et unikt og iøynefallende alternativ til de mer tradisjonelle diamantformene, som rund, oval og hjerte. For det andre er de et relativt rimelig alternativ til andre fancy slipte diamanter. For det tredje er de et allsidig valg som kan brukes i et bredt spekter av smykker, fra forlovelsesringer til halskjeder og ørepynt.

  Trillion-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Trillion-slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du vurdere når du velger en trillionslipt diamant?

  Når du velger en trillionslipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Størrelse: Trillionslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. For å oppnå best mulig effekt, bør du velge en diamant som er minst 0,50 karat.
  • Form: Trillionslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke former. Rettlinjede trillioner har et mer grafisk utseende, mens avrundede trillioner er mer moderne.
  • Farge: Trillionslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger. For å oppnå best mulig klarhet, bør du velge en diamant i fargegrad H eller bedre.
  • Klarhet: Trillionslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke klarhetsgrader. For å oppnå best mulig glans, bør du velge en diamant i klarhetsgrad VS1 eller høyere.

   

  Konklusjon

  Trillionslipte diamanter er et flott valg for de som leter etter en unik og allsidig diamantform. De er et godt alternativ for de som ønsker et moderne og slående utseende, og de er et relativt rimelig alternativ til andre fancy slipte diamanter.

  Baguette slip diamant Sevendal Baguette Cut

  Baguetteslipte diamanter: Et elegant og sofistikert valg

  Baguetteslipte diamanter er en rektangulær form med trappeslipte fasetter og rette sider. De gir et strømlinjeformet og elegant utseende, og brukes ofte i vintage-inspirerte eller art deco smykkedesign.

   

  Hva er en baguetteslipt diamant?

  Baguetteslipte diamanter har en rektangulær form med fire sider, vanligvis av lik lengde. Sidene kan være rette eller avrundede, og forholdet mellom lengde og bredde kan variere.

  Hvorfor er baguetteslipte diamanter populære?

  Baguetteslipte diamanter er populære av flere grunner. For det første er de et elegant og sofistikert alternativ til de mer tradisjonelle diamantformene, som rund, oval og hjerte. For det andre er de et relativt rimelig alternativ til andre fancy slipte diamanter. For det tredje er de et allsidig valg som kan brukes i et bredt spekter av smykker, fra forlovelsesringer til halskjeder og ørepynt.

  Baguette-slip diamant Sevendal illustrasjon topp
  Baguette -slip diamant Sevendal illustrasjon underside

  Hva bør du vurdere når du velger en baguetteslipt diamant?

  Når du velger en baguetteslipt diamant, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

  • Størrelse: Baguetteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke karatvekter. For å oppnå best mulig effekt, bør du velge en diamant som er minst 0,50 karat.
  • Form: Baguetteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke former. Rettlinjede baguetter har et mer grafisk utseende, mens avrundede baguetter er mer moderne.
  • Farge: Baguetteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke farger. For å oppnå best mulig klarhet, bør du velge en diamant i fargegrad H eller bedre.
  • Klarhet: Baguetteslipte diamanter er tilgjengelige i en rekke klarhetsgrader. For å oppnå best mulig glans, bør du velge en diamant i klarhetsgrad VS1 eller høyere.

   

  Konklusjon

  Baguetteslipte diamanter er et flott valg for de som leter etter en elegant og sofistikert diamantform. De er et godt alternativ for de som ønsker et moderne og slående utseende, og de er et relativt rimelig alternativ til andre fancy slipte diamanter.

  Nå som du har lært om de ulike diamantformene, er du i stand til å ta en informert beslutning om hvilken som er riktig for deg. Husk at det ikke finnes noe riktig eller galt svar, og det beste valget vil avhenge av dine personlige preferanser og budsjett.

   

  Her er noen ting å vurdere når du velger en diamantform:

  • Størrelse: Tenk på hvor stor diamant du vil ha. Rundformede diamanter er tilgjengelige i en rekke størrelser, mens andre former kan være mer begrenset.
  • Form: Hver form har sine egne unike egenskaper og sjarm. Vær oppmerksom på hvordan formen vil se ut på fingrene dine.
  • Slip: Slipingen refererer til steinens fasetter og deres arrangement. En god sliping vil bidra til å forbedre diamantens glans og gnist.
  • Klarhet: Klarhet refererer til antall og størrelse på inneslutninger i diamanten. Jo høyere klarhetsgrad, jo mer transparent er diamanten.
  • Farge: Farge refererer til hvor mye gult eller brunt som er tilstede i diamanten. Jo høyere fargegrad, jo mer hvit er diamanten.

  Ved å ta hensyn til disse faktorene, kan du finne den perfekte diamantformen for deg.